miércoles, 7 de octubre de 2009

9 d'octubreEL CAVALL DEL REI JAUME I


Fa molts anys un rei anomenat Jaume I conquistà les terres valencianes. Però sabeu com va començar la conquista de valència?.

Presteu molta atenció:

S'acostava a la ciutat de València el rei Jaume I i els seus soldats, transportant en carretes tirades per cavalls les seues tendes i provisions, rodejades estes d'animals que servien per al seu aliment, com a gallines, porcs, ànecs, etc. El pas de la comitiva anava acompanyat per músics que feien sonar els seus tambors i trompetes.

Tots seguien el seu camí quan, de sobte i de forma inesperada, el cavall que muntava el rei Jaume I es va detindre sobre unes roques prop de la localitat del Puig, va donar un gran puntelló en el sòl i es va negar a seguir avant. No va haver-hi manera de convéncer a aquell cavall perquè continuara el seu camí.

El rei Jaume I es va quedar pensatiu observant el cavall, no entenia la seua negativa a continuar cavalcant. Va mirar al seu voltant i va pensar que aquell era un bon lloc per a muntar el seu campament, pel que no anava a contrariar al seu cavall. Es va dirigir cap als seus soldats i els va ordenar que es detingueren: aquell seria el lloc adequat per a descansar i prendre forces i després emprendre l'entrada a la ciutat de València.

Van sonar les trompetes i els tambors repetint les ordes del Rei a tota la comitiva que li seguia.

Els seus soldats van descavalcar i van començar a alçar les seues tendes per a dormir, a encendre grans fogueres per a calfar-se i preparar el menjar, i es van ocupar de buscar refugi per als seus animals.

Des d'allí va començar la conquista i entrada a la ciutat de València.

Diuen que encara hui, si anem per aquells llocs, podrem veure l'empremta que va deixar el puntelló del cavall, sobre una roca prop del monestir del Puig.

Si quieres ver los dibujos que hicieron los alumno/as del Colegio pincha sobre AQUÍ y podrás disfrutar de ellos.


2 comentarios:

Andrés dijo...

Me gustan las fotos de la reportera Amparo gracias a ellas podemos ver como disfrutaron los niños y niñas del Cole.Gracias por la aportación

patri dijo...

Así me gusta Amparo!!Que nos mantengas informados a todos los que ya no estamos en el cole!Besos!